​Föräldraledighetens påverkan på bolaget, kultur och livet

8 månaders pappaledighet leder mot sitt slut. Jag avslutar dagen med att ha en dag med 6 barn i intervaller över eftermiddagen. Från studsmattelek, dockor, bilar, eftertänksamma samtal, se barnen lösa kriserna själva, se dem hjälpa varandra när någon behöver energi för att fortsätta, acceptansen av att någon vill och behöver leka lite själv ett tag, korvstroganoffen måste göras på en hel falukorv för att räcka till (bävar inför tonåren). Dagen avslutas med samling runt Pippi Långstrumpboken innan sista kotten glatt skuttar iväg och vår nattningsprocedur börjar. Härliga små liv som tar sig an livets utmaningar med nyfikenhet, glädje, empati, värme och omtanke.

Pappaledig VD - går det?
I min roll som företagare och vd är det inte självklart att det går att frånvara, eller ens att det finns ekonomi för vikarie. Det är en planering som har pågått sedan Axel föddes. För ett år sedan hade det varit omöjligt... Men tack vare ett fantastiskt team av kollegor har det blivit möjligt. Varje medarbetare har varit en stor del av detta. Genom att vara serviceminded, ansvarsfulla och jobba med hög kvalitet har flera personer kunna få utrymme att växa med nya roller som jag varit tvungen att släppa. Vikarier, specialister, mentorer, patrullbilar, kvalitetskontrollerare, områdesansvariga, Ekonomi och HR har alla varit tvungna att växa i sina roller med mar ansvar.
Min glädje är stor över att se, att ni förstår, hur viktig varje kugghjul är - och att du förstår vilket kugghjul du är. Tack för att ni vågar växa med bolaget och tar utmaningarna när ni ser dem - Ni är grymma eller som Pippi sa:
"Det har jag aldrig provat så det går säkert bra!"

Kulturmöten och förflyttning av värdering
Ett roligt möte under denna tid var en kollega som sa:
-pappaledig - det skulle aldrig fungera i mitt hemland.
-Det gjorde det inte i Sverige heller på 70-talet, sa jag. Allt går att förändra.

Det vi idag ser som självklart, var ganska otänkbart när vi var små. Men precis allting du ser omkring dig började med en tanke. Det blir väldigt tydligt i ett multikulturellt bolag med ett 20-tal nationaliteter. Olika kulturer möts och nyttiga friktioner uppstår mellan kulturer om praktiska saker som påverkar arbetet. Här navigerar, utbildar och utvecklas vi ständigt i jämställdhet, kundfokus, värderingsstyrt ledarskap, arbetstider, medbestämmanderätt, arbetsrätt, till hur man bygger en bra CV inför nästa utmaning i Sverige. I och med att 90% av våra medarbetare är utrikesfödda så är jag övertygad om att arbete är en stark integrationsprocess som fungerar. Att snabbt bli uppskattad för sin service, i ett nytt land där läpparna bromsar din möjlighet att släppa loss din kapacitet, ger en stärkt självkänsla som ger kraft för nästa steg.

Jag är ödmjuk inför de utmaningar vi står inför i vår process att växa från 60 medarbetare till att skapa sysselsättning för 250 personer. Jag är lycklig för att gå i de skor jag går och tacksam att leda det team jag leder. Tack

/Torkel, pappaledig VD, Grundare,

Jobbar du redan på Vardagsfrid AB?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@vardagsfrid.se
  • Anitza Rotariu
  • James Ssali
  • Katrin Trotzig
  • Torkel Kristoffers
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor